Servicii și oportunități

Oportunități
finanțare

VALOAREA FINANȚĂRII: 250.000 lei

200.000 LEI FINANȚARE NERAMBURSABILĂ
500.000 de lei PENTRU INVESTIȚII
500.000 LEI NERAMBURSABILI PENTRU AFACEREA TA
CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII MICROÎNTREPRINDERILOR
INVESTIȚII PRODUCTIVE PENTRU MICROÎNTREPRINDERI 131.A
Oportunități finanțare

START-UP NATION 2024

VALOAREA FINANȚĂRII: 250.000 lei
prezentare oportunitate

START-UP NATION 2024 – Lansat

VALOAREA FINANȚĂRII: 250.000 lei

TIP INVESTIȚIE: În mediul Urban și Rural

APORT PROPRIU: Minim 10 %

CHELTUIELI ELIGIBILE:

  • Echipamente tehnologice, cu excepția jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale. Prin echipamente tehnologice, conform grilei de punctaj, se înțeleg toate activele corporale din categoria mijloacelor fixe descrise în grupele 2.1, 2.2. și 2.3.6 din Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe aprobat prin H.G. nr. 2139/2004, cu excepția celor specificate de prezenta procedură de implementare la art. 5.2, alin. (2), punctele b), c) si g). În categoriaechipamentelor tehnologice eligibile sunt asimilate și activele corporale din categoria mijloacelor fixe pentru locurile de joacă, săli de sport, fitness, drone, x-body și de forță.· Echipamente/tehnologii/soluții/sisteme specifice care generează energie regenerabilă pentru a· desfășura activitatea pentru care solicită finanțare. Exemple: sisteme de panouri fotovoltaice,

    · eoliene și mini-eoliene, instalații solare termice, centrale și minicentrale hidroelectrice,

    · instalații geo-termale și/sau pompe de căldură care utilizează energie geo-termală;

    · Achiziția de echipamente digitale/tehnologii/soluții/sisteme/aplicații cu impact asupraeconomisirii de resurse. Exemple: boilere industriale de înaltă eficiență, pompe de căldură altele decît cele care utilizează energie geo-termală, sisteme de ventilație, sisteme de încălzire/răcire, arzătoare industriale, schimbătoare de căldură industriale, surse neîntreruptibile de energie UPS, cazane/centrale în condensare pe gaz, sisteme de cogenerare și trigenerare, sisteme de măsurare și monitorizare a utilităților; La această categorie sunt eligibilile și tehnologii/echipamente/sisteme/soluții/servicii etc. de colectare, reciclare, reutilizare a deșeurilor. Exemple: echipamente de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor, separatoare, prese de balotat deșeuri, tocătoare fixe sau mobile, stații de compostare sau biouscare, stații sortare și/sau tratare mecanică/automată deșeuri, sisteme integrate de producere combustibili alternativi din deșeuri, sisteme de reciclare;

    · Cheltuielile pentru înființarea întreprinderii în valoare eligibilă maximă de 1000 lei. Această activitate poate fi efectuată înainte de semnarea contractului de acordare a AFN-ului (Anexa 4).

    · Achiziționarea de mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor umane și materiale, conform grupei nr. 3 din Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe aprobat prin H.G. nr. 2139/2004;

    · Salariile, utilitățile (energie electrică, apă, gaze, salubritate, abonament telefon și internet), serviciile de contabilitate și cheltuielile aferente chiriilor pentru spații de producție; Pentru aplicanții, care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului, valoarea acestor cheltuieli (salarii, utilități, servicii de contabilitate și chirii) reprezintă o sumă forfetară de maximum 80.000 lei6 din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate în urma verificării formularului de înscriere la finanțare, respectiv din suma cheltuielilor aprobate la decont. Decontarea se face în baza cererii beneficiarului însoțită de documentele care să ateste crearea a minimum 2 locuri de muncă;

    · Site de prezentare a activității, magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu, cheltuieli de promovare a site-ului / magazinului on-line, soft/softuri necesar/necesare desfășurării activității, semnătură electronică, echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă/copiator/multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete. Cheltuiala cu semnătura electronică este eligibilă și înainte de semnarea acordului de finanțare.

    · Consultanță pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării în cadrul prezentului Program și pentru implementarea proiectului, în valoare eligibilă de maximum 10.000 lei; Această activitate poate fi efectuată înainte de semnarea contractului de acordare a AFN.

 

Oportunități finanțare

FEMEIA ANTREPRENOR

200.000 LEI FINANȚARE NERAMBURSABILĂ
prezentare oportunitate

FEMEIA ANTREPRENOR – Încheiat

Cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii.

În accesarea programului Femeia Antreprenor nu se ține cont de data înființării societății!

Domenii eligibile: PRODUCȚIE, IT, INDUSTRII CREATIVE, SERVICII

Valoarea finanțării: 100.000 lei sau 200.000 lei nerambursabili

Tip investiție: în mediul Urban și Rural

Aport propriu: minim 5 %

Cheltuieli eligibile:

  • echipamente și utilaje tehnologice;
  • spații de lucru;
  • pachet digital (site promovare, licențe, soft-uri, echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete, etc.) – cheltuială obligatorie în cadrul Programului sub sancțiunea respingerii la finanțare și este în valoare minimă de 25.000 lei;
  • mijloace de transport (autoutilitare, autoturisme în limita a 50.000 lei – doar unul singur pe societate, etc.);
  • instalaţii/echipamente/vehicule specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile de energie;
  • birotică, mobilier;
  • chirii ,cheltuialile salariale, utilități, servicii de contabilitate;
  • cursuri de antreprenoriat;
  • consultanță.
Oportunități finanțare

PROGRAMUL COMERȚ ȘI SERVICII DE PIAȚĂ 2023

500.000 LEI PENTRU INVESTIȚII
prezentare oportunitate

PROGRAMUL COMERȚ ȘI SERVICII DE PIAȚĂ 2023 – Încheiat

Prin intermediul acestui program microîntreprinderile, firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține ajutoare de maximum 500.000 lei pentru investiții.

Beneficiarii vor accesa credite bancare și vor primi de la stat o primă de capital de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente acestui împrumut.

Valoarea unei finanțări acordate va fi de maximum 500.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente unui credit de investiții contractat de la o bancă parteneră. Valoarea creditului de investiții solicitat prin program nu poate fi mai mică de 250.000 lei.

În vederea solicitării finanțării în cadrul acestui program, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții, principalele fiind:

  • Sunt societăți înființate până la data de 31.12.2020.
  • Sunt microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, conform procedurii actuale (SRL, SRL-D, SA, SNC, SCS, SCA)
  • Codul CAEN pentru care se solicită finanţare trebuie sa fie autorizat la momentul depunerii cererii de finanțare.
  • Nu au datorii la bugetul general consolidat. Solicitantii care au datorii esalonate, nu sunt eligibili pentru a accesa programul.
  • Asociaţii sau acţionarii care deţin mai multe societăţi nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate.

Cheltuieli eligibile:

  • Echipamente tehnologice sub forma activelor corporale din categoria mijloacelor fixe descrise în grupele 2.1, 2.2. și 2.3. din H.G. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe.
  • Echipamente/tehnologii/soluții/sisteme specifice pentru eficientizarea energetică a activității pentru care solicită finanțare; Exemple de echipamente specifice pentru eficientizarea energetică: generatoare de energie, boilere industriale de înaltă eficiență, compresoare de aer, pompe, sisteme de ventilație, sisteme de încălzire/răcire, arzătoare industriale, schimbătoare de căldură industriale, surse neintreruptibile de energie UPS, cazane/centrale în condensare pe gaz,sisteme de cogenerare și trigenerare, sisteme de măsurare și monitorizare a utilităților, sisteme de panouri fotovoltaice, mini-eoliene.
  • Site de prezentare a activității, magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, cheltuieli de promovare a site-ului / magazinului on-line, soft/softuri necesar/necesare desfășurării activității, semnătură electronică,  echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete.
  • Autoutilitare și autovehicule cu destinație specială, cu excepția tuturor vehiculelor simbol G, conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificările și completările ulterioare.
  • Două plăcuțe informative obligatorii, sub sancțiunea neacordării AFN, în valoare de minim 10 lei, dar nu mai mult de 500 de lei din valoarea cheltuielilor eligibile.
Oportunități finanțare

PROGRAMUL „Fabricat în România”- MICROINDUSTRIALIZARE 2023

500.000 LEI NERAMBURSABILI PENTRU AFACEREA TA
prezentare oportunitate

PROGRAMUL „Fabricat în România”- MICROINDUSTRIALIZARE 2023– Încheiat

Prin intermediul acestui program microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din România,  pot obține ajutoare de la stat de până la 500.000 de lei .

Beneficiarii vor accesa credite bancare și vor primi de la stat o primă de capital de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente acestui împrumut.

Valoarea unei finanțări acordate va fi de maximum 500.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente unui credit de investiții contractat de la o bancă parteneră. Valoarea creditului de investiții solicitat prin program nu poate fi mai mică de 250.000 lei.

În vederea solicitării finanțării în cadrul acestui program, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții, principalele fiind:

  • Sunt societăți înființate până la data de 31.12.2020.
  • Sunt microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, conform procedurii actuale (SRL, SRL-D, SA, SNC, SCS, SCA)
  • Codul CAEN pentru care se solicită finanţare trebuie sa fie autorizat la momentul depunerii cererii de finanțare.
  • Nu au datorii la bugetul general consolidat. Solicitantii care au datorii esalonate, nu sunt eligibili pentru a accesa programul.
  • Asociaţii sau acţionarii care deţin mai multe societăţi nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate.

Cheltuieli eligibile:

  • Echipamente tehnologice sub forma activelor corporale din categoria mijloacelor fixe descrise în grupele 2.1, 2.2. și 2.3. din H.G. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe.
  • Echipamente/tehnologii/soluții/sisteme specifice pentru eficientizarea energetică a activității pentru care solicită finanțare; Exemple de echipamente specifice pentru eficientizarea energetică: generatoare de energie, boilere industriale de înaltă eficiență, compresoare de aer, pompe, sisteme de ventilație, sisteme de încălzire/răcire, arzătoare industriale, schimbătoare de căldură industriale, surse neintreruptibile de energie UPS, cazane/centrale în condensare pe gaz,sisteme de cogenerare și trigenerare, sisteme de măsurare și monitorizare a utilităților, sisteme de panouri fotovoltaice, mini-eoliene.
  • Site de prezentare a activității, magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, cheltuieli de promovare a site-ului / magazinului on-line, soft/softuri necesar/necesare desfășurării activității, semnătură electronică,  echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete.
  • Autoutilitare și autovehicule cu destinație specială, cu excepția tuturor vehiculelor simbol G, conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificările și completările ulterioare.
  • Două plăcuțe informative obligatorii, sub sancțiunea neacordării AFN, în valoare de minim 10 lei, dar nu mai mult de 500 de lei din valoarea cheltuielilor eligibile.
Oportunități finanțare

DIGITALIZAREA IMM-urilor

prezentare oportunitate

DIGITALIZAREA IMM-urilor– Încheiat

Prin programul de Digitalizare, IMM-urile din România pot accesa până la 100.000 euro, fonduri nerambursabile pentru digitalizarea afacerii. Aportul propriu este în procent de 10% din valoarea totală a finanțării.

Achizițiile eligibile în cadrul acestui program sunt:

  • echipamente IT
  • echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;
  • dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;
  • tehnologii blockchain;
  • sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;
  • website de prezentare;
  • servicii de tip cloud și IoT;
  • instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;
  • consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc.

Sumele care pot fi accesate sunt:

  1. 20.000 și 30.000 euro pentru microîntreprindere;
  2. 20.000 și 50.000 euro pentru întreprindere mică;
  3. 20.000 și 100.000 euro pentru întreprindere mijlocie.
Oportunități finanțare

PROGRAMUL REGIONAL VEST

Oportunități finanțare

PROGRAMUL REGIONAL VEST

prezentare oportunitate

PROGRAMUL REGIONAL VEST – Încheiat

Sprijin pentru Microintreprinderi 1.3.A /  Apel 1

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 euro, având ca și obiectiv creșterea competitivității și productivității microîntreprinderilor din Regiunea Vest.

Județele eligibile sunt: Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin.

Care sunt sumele ce pot fi accesate?

  • 000- 60.000 EUR pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mici de 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.
  • 000- 200.000 EUR pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.

Cofinantarea este obligatorie în cadrul prezentului program și diferă în funcție de județ, după cum urmează:

Timiș – 24% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Arad – 17% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Hunedoara și Caraș-Severin – 10% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Care sunt cheltuielile eligibile?

  • Amenajarea terenului
  • Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială
  • Cheltuieli pentru relocarea/ protecția utilităților
  • Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții
  • Construcții și instalații
  • Montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale
  • Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj
  • Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care nu necesită montaj și echipamente de transport
  • Dotări Cheltuieli pentru activități în domeniul economiei circulare
  • Active necorporale
  • Lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier
  • Cheltuieli conexe organizării de șantier
  • Cheltuieli pentru activități dedicate extinderii piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite
  • Cheltuieli pentru activități în domeniul economiei circulare

Perioada  depunere: 01.11.2023 ora 08:00 – 01.12.2023 ora 08:00

Sprijin pentru Microintreprinderi 1.3.A / Apel 2 (Servicii)

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 120.000 euro, având ca și obiectiv creșterea competitivității și productivității microîntreprinderilor din Regiunea Vest, care activează în domeniul serviciilor.

Județele eligibile sunt: Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de 30.000 – 120.000 euro , astfel:

  • Maxim 60.000 EUR pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mici de 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.
  • Maxim 120.000 EUR pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și diferă în funcție de județ, după cum urmează:

Timiș – 24% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Arad – 17% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Hunedoara și Caraș-Severin – 10%  din valoarea totală eligibilă a investiției.

Care sunt cheltuielile eligibile?

  • Achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică
  • Achiziționarea de instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie
  • Construirea/extinderea de infrastructuri multifuncționale de agrement și fitness, pentru educație fizică și sport, inclusiv infrastructuri de tratament balnear, doar în stațiunile turistice atestate, exclusiv pentru investițiile aferente codurilor CAEN eligibile
  • Activități pentru extinderea piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite, precum și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, inclusiv activități de marketing
  • Activități din domeniul economiei circulare

Perioada  depunere: 01.11.2023 ora 08:00 – 01.12.2023 ora 08:00

Oportunități finanțare

Granturi între 10.000-75.000 EURO pentru digitalizarea firmelor din Regiunea Sud-Vest Oltenia

prezentare oportunitate

Granturi între 10.000-75.000 EURO pentru digitalizarea firmelor din Regiunea Sud-Vest Oltenia – Încheiat

Programul se adresează microîntreprinderilor din mediul urban ( inclusiv din satele aparținătoare localităților urbane) , respectiv întreprinderilor mici și mijlocii (indiferent dacă implementează investiția în mediul urban sau rural).

Valoarea finanțării: Între 10.000 – 75.000 de Euro

Județele eligibile sunt: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și este de 10 %.

În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții:

➨  Investiții în active corporale:

achiziționarea de echipamente hardware TIC, precum și a altor dispozitive și echipamente aferente, inclusiv cheltuieli de instalare, configurare, punere în funcțiune, justificate din punct de vedere al implementării aplicației de proiect pentru a atinge o intensitate digitală ridicată.

➨  Investiții în active necorporale (care se achiziționează în vederea desfășurării activității finanțate): licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi și active similare, care conduc la creșterea intensității digitale a activităților pentru care se solicită finanțare), eligibile în limita a 20% din valoarea activelor corporale; proiectul trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, investiții în active corporale. Este opțională includerea în proiect a investițiilor în active necorporale:

  • achiziționarea de tehnologii și instrumente digitale care conduc la inovarea modelului de afaceri;
  • achiziționarea de aplicații software/licențe necesare implementării proiectului, resurse de stocare si procesare, securitate cibernetică, inclusiv cheltuieli de instalare, configurare, punere în funcțiune.
  • achiziționarea de tehnologii specifice de utilizare a inteligenței artificiale
  • achiziționarea de soluții tehnologice care contribuie la securitatea cibernetică, la

protecția datelor personale și a securității tranzacțiilor digitale.

Dezvoltarea de competențe profesionale în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor avansate și utilizarea echipamentelor achiziționate.

Oportunități finanțare

DIGITALIZAREA IMM-urilor DIN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-VEST

prezentare oportunitate

DIGITALIZAREA IMM-urilor DIN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-VEST – Încheiat

Programul se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii.

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 euro.

Județele eligibile sunt: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare,Sălaj.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și este de 10 %.

Sunt eligibile următoarele tipuri de investiții, de natura imobilizărilor corporale (mijloace fixe) și necorporale, precum și servicii de digitalizare, după cum urmează:

  • Achiziția de echipamente hardware TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) și a altor dispozitive și echipamente aferente, inclusiv cheltuieli de instalare, configurare, punere în funcțiune, justificate din punctul de vedere al implementării proiectului;
  • Achiziția de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;
  • Realizarea rețelei LAN necesare pentru implementarea proiectului;
  • Achiziționarea aplicațiilor software/licențelor necesare implementării proiectului (inclusiv software dezvoltat și/sau adaptat conform cerințelor beneficiarului), configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea diverselor structuri de date existente, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;
  • Achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, machine learning, realitate augmentată, virtual reality;
  • Achiziționarea de Website a companiei;
  • Instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;
  • Achiziție de servicii de trecere a arhivelor din analog/dosare/hârtie în digital indexabil;
  • Achiziție de aplicații informatice specifice pentru persoanele cu dizabilități;
  • Achiziție de soluții din domeniul tehnologiei informației pentru comerțul electronic;
  • Achiziție de servicii pentru consolidarea securității cibernetice aplicabile pentru software/ găzduire/rețele;
  • Achiziție de servicii de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice privind digitalizarea de care au nevoie IMM-urile.

Apelul de proiecte este competitiv, cu termen limită de depunere, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada: 2 octombrie 2023, ora 10:00 – 1 aprilie 2024, ora 10:00.

Oportunități finanțare

PROGRAMUL REGIONAL NORD-EST: Transformarea digitală a IMM-urilor

prezentare oportunitate

PROGRAMUL REGIONAL NORD-EST: Transformarea digitală a IMM-urilor – Încheiat

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile cuprinse între 15.000 -100.000 euro.

Județele eligibile sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

Programul se adresează:

  • Microîntreprinderilor care propun investiții în Regiunea Nord-Est, în mediul urban.
  • Întreprinderilor mici și mijlocii care propun investiții în Regiunea Nord -Est, în mediul urban sau rural.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și este de 10 %Solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

Cheltuieli eligibile:

În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții, după cum urmează:

  • Servicii de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare de care are nevoie IMM-ul, cu condiția ca soluțiile tehnice identificate și descrise în Studiul de fezabilitate digitală, să facă obiectul investițiilor din cadrul proiectului aferent cererii de finanțare.
  • Achiziționarea de hardware TIC și a altor dispozitive și echipamente aferente, inclusiv pentru E-Commerce, IoT (Internet of Things), etc., precum și cheltuieli de instalare, configurare și punere în funcțiune.
  • Realizarea de rețele LAN/WiFi.
  • Achiziționarea licențelor software, achiziționarea și/sau dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software, configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea diverselor structuri de date existente, pentru gestiune financiară, gestiunea furnizorilor, resurse umane, logistică, implementarea RPA (Robotic Process Automation), ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Mangement), pentru sisteme IoT (Internet of Things) și AI (Artificial Intelligence), soluții E-Commerce, mail-room-uri digitale, realitate virtuală/augmentată, tehnologii Blockchain, etc. și  integrarea acestora în BTP (Business Technology Platform), acolo unde este cazul.
  • Achiziționarea unui website de prezentare a companiei.
  • Servicii social media pe perioada implementării proiectului.
  • Achiziționarea/utilizarea pe perioada de implementare a proiectului, a unui nume de domeniu nou.
  • Servicii de trecere a arhivelor din analog/dosare/hârtie în digital indexabil.
  • Achiziția de servicii de tip Cloud Computing pe perioada de implementare a proiectului.
  • Achiziționarea de servicii pentru consolidarea securității cibernetice aplicabile pentru software/ găzduire/rețele, pe perioada de implementare a proiectului.
  • Instruirea de către terți a personalului care va utiliza produsele implementate/achiziționate și a personalului care va asigura mentenanța, daca este cazul, în situația în care acest serviciu nu este inclus în prețul de furnizare al echipamentelor/software-ului.
  • Servicii de auditare tehnică – un raport de audit tehnic care confirmă îndeplinirea/utilizarea tehnologiilor DESI 2019 asumate în cererea de finanțare.

Perioada de preînscriere se incheie pe data de 29.09.2023 ora 14:00.

Perioada  depunere: 01.10.2023 ora 10:00 – 30.11.2023 ora 10:00

Oportunități finanțare

PROGRAMUL REGIONAL SUD-MUNTENIA 1.3A

prezentare oportunitate

PROGRAMUL REGIONAL SUD-MUNTENIA 1.3A – Încheiat

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile cuprinse între 50.000 -200.000 euro.

Județele eligibile sunt: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

Programul se adresează microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din Regiunea Sud-Muntenia.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și este de 10 %.

Cheltuieli eligibile:

În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții, după cum urmează:

  • Investiții în active corporale în vederea updatării tehnologice, ce vor conduce la îmbunătățirea capacităților tehnice, industriale și organizaționale pentru dezvoltarea de produse și servicii :
  • Lucrări de construire/ extindere/ a spațiilor de producție/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din mediul urban și mediul rural, inclusiv a utilităților generale aferente investiției (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI) ;
  • Achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (mașini, utilaje şi instalații de lucru)”, subgrupa 2.2. „Aparate şi instalații de măsurare, control şi reglare”, clasa 2.3.6. „Utilaje şi instalații de transportat şi ridicat” sau grupa 3 „Mobilier, aparatură birotică, sisteme de protecție a valorilor umane şi materiale şi alte active corporale” prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, cu modificările ulterioare, şi care se încadrează în limita valorică aferentă mijloacelor fixe, stabilită prin reglementările legale în vigoare la data depunerii cererii de finanțare;
  • Achiziționarea de instalații/ echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare, în limita a 15% din valoarea eligibilă a proiectului. Surse regenerabile (alternative) de energie sunt considerate: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice), energia eoliană, hidroenergia, biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz), energia geotermală. Nu sunt eligibile proiecte care includ doar investiții din această categorie.
  • Activități specifice economiei circulare (ex. revalorificarea materiilor prime, materialelor și produselor, valorificarea deșeurilor și produselor secundare proprii prin simbioză industrială, etc);
  • Activități specifice internaționalizării (ex. acces la servicii de intrare pe piețe internaționale/Piața Unică pentru identificare de oportunități de afaceri, parteneri și furnizare de asistență specializată pentru norme și reglementări, participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, investiţii în adaptarea proceselor tehnologice de producţie la sistemele de certificare şi standardizare specifice pieţelor de export, etc.);
  • Activități specifice certificării și omologării proceselor și produselor/ serviciilor (inclusiv metodologii și proceduri de management și producție);
  • Activități de digitalizare a microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, drept activități conexe, ca parte a unui proiect integrat.
  • Investiții în active necorporale (este opțională includerea în proiect a acestora). : investiții în brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare; investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line a serviciilor/produselor proprii ale solicitantului, pentru crearea unui magazin virtual (e-shop) în care vor fi implementate diferite funcționalități specifice comerțului electronic: publicarea cataloagelor de articole, prețuri şi stocuri, preluarea comenzilor, instrumente de plată electronică;
  • Proiectul se referă la investiţii pentru care nu au fost demarate lucrările, respectiv fie nu au fost demarate lucrările de construcţii în cadrul investiţiei, fie nu a fost încheiat primul angajament cu caracter juridic obligatoriu de comandă pentru echipamente sau orice alt angajament prin care investiţia devine ireversibilă, inclusiv activităţi de demolare înainte de depunerea cererii de finanţare, cu excepţia celor referitoare la cheltuielile stabilite prin schema de minimis.
  • Proiectul care implică execuţia de lucrări de construcţie care necesită autorizație de construire, în condiţiile legislaţiei în vigoare, trebuie să nu mai fi beneficiat de finanţare publică, în ultimii 5 ani înainte de data depunerii cererii de finanţare, pentru acelaşi tip de activităţi – construcţie/extindere – realizate asupra aceleiaşi infrastructuri/aceluiaşi segment de infrastructură şi nu beneficiază de fonduri publice din alte surse de finanţare.
Oportunități finanțare

PROGRAMUL SCALE-UP PENTRU START-UP-URI ȘI MICROÎNTREPRINDERI - REGIUNEA CENTRU

prezentare oportunitate

PROGRAMUL SCALE-UP PENTRU START-UP-URI ȘI MICROÎNTREPRINDERI – REGIUNEA CENTRU – Încheiat

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 euro, având ca și obiectiv intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de munca în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive.

Județele eligibile sunt: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și este de 20 %.

În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții, după cum urmează:

  • Construire/ extindere/ modernizare a spațiilor de producție/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităților generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI) .
  • Achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, precum și dotării încadrate în categoria mijloacelor fixe: mobilier, echipamente informatice, echipamente de birotică   .
  • Brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, instrumente de comercializare on-line, alte drepturi și active similare utilizate exclusiv în domeniul/domeniile de activitate vizat/e de proiect .
  • Activități de instruire a angajaților.
  • Investiții în procese de producție ecologice și de utilizare eficientă a resurselor în microîntreprinderi.

Eligibilitatea cheltuielilor:

  • Cheltuieli pentru amenajarea terenului.
  • Cheltuielile pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului.
  • Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnica.
  • Cheltuielile pentru investiția de baza.
  • Alte cheltuieli aferente investiției de bază/infrastructurii.
  • Cheltuieli de informare și publicitate: plafon de cheltuială maximă – 7500 Ron (fără TVA).

Cheltuieli pentru instruirea angajaților: valoarea cheltuielilor cu instruirea angajaților poate fi maxim 25% din investiția în echipamente, fără a depăși 6.000 euro / proiect.

Oportunități finanțare

Creșterea competitivității IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest . 131.B

Până la 1.500.000 Euro
prezentare oportunitate

Creșterea competitivității IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest . 131.B – Încheiat

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 1.500.000 Euro .

Județele eligibile sunt: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare.

Programul se adresează microîntreprinderilor ,întreprinderilor mici și mijlocii.

Pentru AJUTORUL DE STAT REGIONAL rata cofinanțării acordate, respectiv rata cofinanțării solicitantului în limita intensității ajutorului de stat regional, stabilite în funcție de locul de implementare a proiectului (județul în care se implementează proiectul), precum și de tipul solicitantului este între 30% și 70%.

Pentru cheltuielile finanțabile prin AJUTOR DE MINIMIS cofinanțarea din partea solicitantului este 0%.

  În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții:

Este obligatorie implementarea în cadrul proiectului cel puțin a activității 1 și/sau 2 din lista de mai jos.

  • Construire, extindere spații de producție/prestare de servicii, inclusiv utilitățile generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, agent termic, energie electrică, PSI);
  • Activități cu achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în Subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (mașini, utilaje și instalații de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate și instalații de măsurare, control și reglare”, Clasa 2.3.6. ”Utilaje și instalații de transportat și ridicat”, sau Grupa 3 „Mobilier, aparatură birotică, sisteme de protecție a valorilor umane și materiale și alte active corporale” din Hotărârea Guvernului nr. 2139/ 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe și care se încadrează în limita valorică aferentă mijloacelor fixe, stabilită prin reglementările legale în vigoare la data depunerii cererii de finanțare.
  • Activități cu achiziționarea de instalații/ echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare. Surse regenerabile (alternative) de energie: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice); energia eoliană; hidroenergia; biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz); energia geotermală.
  • Activități cu achiziția de brevete, licențe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală.
  • Activități de consultanță pentru managementul proiectului și/sau scrierea cererii de finanțare. (Activitățile eligibile enumerate mai sus nu sunt limitative, alte activităţi de tipul celor de mai sus pot fi considerate eligibile dacă se încadrează în limitele activităţilor sprijinite prin PR NV 2021-2027 şi dacă solicitantul justifică necesitatea derulării lor în scopul implementării proiectului.

Care sunt sumele ce pot fi accesate?

Valoarea minimă a finanțării nerambursabile a unui proiect: 200.000 Euro.

Valoarea maximă a finanțării nerambursabile a unui proiect: 1.500.000 Euro.

Perioada  depunere: 25.09.2023 ora 10:00 – 25.03.2024 ora 10:00

Oportunități finanțare

PROGRAMUL REGIONAL SUD-EST - Creșterea competitivității microîntreprinderilor

prezentare oportunitate

PROGRAMUL REGIONAL SUD-EST – Creșterea competitivității microîntreprinderilor – Încheiat

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 euro.

Județele eligibile sunt: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea,Vrancea.

Programul se adresează  microîntreprinderilor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, din mediu urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, cu excepția teritoriului acoperit de Instrumentul Teritorial Integrat Delta Dunării.

Cofinanțarea este obligatorie în cadrul prezentului program și este de 10 %.

  În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții:

  • Construirea/modernizarea/ extinderea de infrastructuri așa cum sunt definite în ghidul solicitantului, inclusiv asigurarea utilităților generale aferente, respectiv alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI.
  • Dotare cu active corporale, de exemplu: echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe.
  • Dotare cu instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile, alternative de energie, în cazul în care acestea sunt destinate strict utilizării pentru investiția finanțată, de ex: stații de încărcare, pompe de căldură, mini-eoliene, compresoare aer, panouri și/sau sisteme fotovoltaice, panouri solare, etc.
  • Investiții în active necorporale, exclusiv legate de funcționarea mijloacelor fixe care se achiziționează în vederea desfășurării activității finanțate: programe informatice, utilizarea IT și a proprietății intelectuale: brevete, licențe, mărci comerciale, inclusiv elemente care conduc la digitalizarea exclusive a activității legată de codul CAEN pentru care se solicită finanțare.

Costurile indirecte, prin opoziție cu costurile directe, sunt  toate acele cheltuieli care nu se încadrează în categoria costurilor directe și care sprijină transversal implementarea proiectului, iar la finalul implementării, nu se reflectă în mod direct în obiectivul investițional. Pentru calculul costurilor indirecte se va avea în vedere  aplicarea unei rate forfetare la costurilor directe eligibile, în conformitate cu art. 54, lit. (a) din RegulamentuL (UE) 2021/1060.  Astfel, în cadrul PR SE 2021-2027, costurile indirecte vor reprezenta 5% din costurile directe eligibile. Structura costurilor indirecte este următoarea:

  • Cheltuieli pentru consultanță si management de proiect – Consultanță/Managementul de proiect pentru obiectivul de investiții.
  • Cheltuielile pentru publicitate și informare.
  • Cheltuieli pentru comisioane, cote, taxe.
  • Cheltuielile cu activitatea de audit financiar extern.

Care sunt sumele ce pot fi accesate?

  • Valoarea minimă nerambursabilă a unui proiect: 20.000 euro
  • Valoarea maximă nerambursabilă a unui proiect: 200.000 euro.
Oportunități finanțare

PROGRAMUL REGIONAL NORD-VEST - Investiții productive pentru microîntreprinderi 131.A

prezentare oportunitate

PROGRAMUL REGIONAL NORD-VEST – Investiții productive pentru microîntreprinderi 131.A – Încheiat

Prin intermediul acestui program , antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 euro, având ca și obiectiv intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive.

Județele eligibile sunt: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu-Mare.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de 20.000 – 200.000 euro.

Toți solicitanții au obligația de a susține o cofinanțare în procent de minim 10% din valoarea totală a finanțării.

Cheltuieli eligibile:

  • Construire, extindere spații de producție/prestare de servicii, inclusiv utilitățile generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, agent termic, energie electrică, PSI);
  • Activități cu achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în Subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (mașini, utilaje și instalații de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate și instalații de măsurare, control și reglare”, Clasa 2.3.6. ”Utilaje și instalații de transportat și ridicat”, sau Grupa 3 „Mobilier, aparatură birotică, sisteme de protecție a valorilor umane și materiale și alte active corporale” din Hotărârea Guvernului nr. 2139/ 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe și care se încadrează în limita valorică aferentă mijloacelor fixe, stabilită prin reglementările legale în vigoare la data depunerii cererii de finanțare.
  • Activități cu achiziționarea de instalații/ echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare. Surse regenerabile (alternative) de energie: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice); energia eoliană; hidroenergia; biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz); energia geotermală.
  • Activități cu achiziția de brevete, licențe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală.

Perioada  depunere: 9 octombrie 2023, ora 10:00 – 8 aprilie 2024, ora 10:00.

https://improvebusiness.ro/wp-content/uploads/2023/03/Improve-Business-favicon-tr.png
Oportunități finanțare

PACHET DE
CONSULTANȚĂ

Dorim să vă prezentăm posibilitatea achiziționării prezentului pachet pentru consultanță în afaceri și în accesarea fondurilor nerambursabile.
Oportunități finanțare

PACHET DE
CONSULTANȚĂ

Dorim sa vă prezentăm posibilitatea achiziționării prezentului pachet pentru consultanță în afaceri și în accesarea fondurilor nerambursabile.

Pentru perioada următoare au fost anunțate mai multe posibilități de finanțare atât pentru fonduri europene cât și guvernamentale. Scopul acestor finanțări este acela de a ajuta la dezvoltarea mediului de afaceri deja existent, și totodată pentru a încuraja tinerii debutanți.

Este foarte important să primiți de la început sfaturi de specialitate, să fiți conștienți de oportunitățile de finanțări nerambursabile disponibile și să știți când să aplicați. De asemenea, trebuie acordat interes deplin în ceea ce privește toate etapele premergătoare întocmirii unui proiect în vederea obținerii finanțării.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice și juridice care doresc informații în timp util despre posibilitățile de finanțare ce  urmează să apară în perioada următoare și suport în vederea alegerii oportunității de finanțare potrivite, vă prezentăm  pachetul de consultanță.

Acesta include:

  • sugestii de proiecte eligibile pentru fonduri europene nerambursabile;
  • identificarea liniei de finanțare care prezintă interes pentru client și prezentarea condițiilor de eligibilitate;
  • verificarea eligiblității proiectului și a cheltuielilor;
  • informare lunară prin transmiterea unui email informativ cu oportunități de finanțare;
  • consultanță telefonică;
  • costul acestui pachet urmează să fie scăzut integral la semnarea primului contract în vederea depunerii documentației în cadrul programumlui de finanțare ales.
https://improvebusiness.ro/wp-content/uploads/2023/03/Improve-Business-favicon-tr-160x160.png
Ne găsiți și peSocial media

Copyright Improve Business. Toate drepturile rezervate.